Saturday, October 24, 2009

VENE:ZIA

"Kirjutan seda teksti teist korda", mistõttu ma tegelikult kirjutan juba hoopis teist teksti, mis- tuleb välja, et- on seesama tekst. Ja ei ole ka. Või on? Igatahes, tolle ma kirjutasin lennukis, teel Riiast Veneetsiasse. Olin kusagil Poola kohal parasjagu. Praegu olen ma Tartu-Tallinna maanteel, sõidan bussiga Tallinna poole. Niisiis, tekst- vahet pole, milline:

Milline kunst on võimalik sõitvas lennukis?

Vastus: Värviline, sähviv ja liikuv, keravälgu ja molluski ristand, mis liigub istmerea vahel. Pind peaks sarnanema merisiiliku või koralliga, selle peal peaks praksuma elekter. Ta oleks nagu karvane röövik või jaaniuss, mis liigub inimeste vahelt läbi.

Vastus: Su kõrval istub ogar vanamees, kes oma kiilaspea järsult su kaenla alla surub ja sind nuttes kallistama kipub, hammustab ja ajab tatti.

Vastus: Selline naljakas lugu, et mõni rootslane hoopis lätlaseks osutub- lätlane on osavrootslane Goot, kes hiiglaslike liblikate või kiilidega omaenese mindaugast taga ajab. Püha mindaugas- maisipõldudega tasapindsetes elektrijõgedes elutsev paavst! Poola paavst!

Vastus: Business-klass on economy-klassist eraldatud tollesama ogara vanamehe pruuni mantli teel.

Vastus: Purjus läti kägu, kes lööb lennukis nagu laadal, siis laadal nigu lennukis. See on Patzsis`se laat. Kahtlustan, et olen juba Poola kohal. See on nagu üks kääridega lahti lõigatud praetud rindkere, mis lõhnab nagu piisoni sõnnik. Piisoni hatune karv pohlamoosiga- mitte segatud, vaid lahutatud. Tumedad ürgmetsad, igavene lõkendav vereloik taeva kohal. Sammal, tumedad mättad ja müttad, suured pohlametsad. Piison suurte pohlamütaste vahel. Siis hakkavad lähenema määrid ja böömid.

Selline on võimalik kunst, kui sa istud üksi keset lennukit, mis ruttab üle tatrate. Kui lennukis lendavad inimesed, ei ole kunst võimalik. Kui sa lendad üle alpide. Seisvale lennukile on siis nagu millegagi pähe lajatatud.

1 comment:

Barthol said...

Öööääääõõõüüüüüäääööööö